Confidenţialitate

PSD-ALDE recâştigă majoritatea parlamentară prin transferuri de la PMP

PSD recuperează pierderile de parlamentari prin transferuri de la PMP-ul condus de Traian Băsescu. Până acum un deputat și un senator ai Mișcării Populare și-au anunțat public trecerea la social-democrați.

Cei doi parlamentari care au anunțat marți că trec de la PMP la PSD sunt Valeriu Steriu și Ioan Talpoș. Steriu provine din fostul UNPR, partid cu care PMP a început un proces de fuziune în urmă cu doi ani și care acum se dorește a fi denunțat de Traian Băsescu.

PMP are 23 de senatori și deputați, iar șapte dintre ei provin din fostul UNPR.

Săptămâna trecută un alt parlamentar PMP, fost UNPR-ist, Ion Tăbugan, a demisionat din partidul condus de Traian Băsescu și a devenit independent.

Și tot săptămâna trecută nu mai puțin de patru deputați PSD au demisionat din partidul lui Liviu Dragnea și și-au anunțat înscrierea în Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta.

Luni seară, Gabriela Firea a anunțat că șapte parlamentari de la alte formațiuni au semnat deja adeziunea la PSD, lucru care reechilibrează oarecum balanța pierderilor de până acum.

Mișcările din Parlament au loc în contextul moțiunii de cenzură anunțate de PNL după plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.