Confidenţialitate

Premierul prezintă în Parlament prioritățile președinției Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, miercuri, în fața Parlamentului, forma finală a programului președinției rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019.

Ședința plenului comun al celor două camere ale Legislativului va începe la ora 14.00, notează Mediafax.

“Am stabilit ca la ora 14.00 să fie invitată doamna premier pentru a prezenta prioritățile la Președinția Consiliului UE”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței de marți a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vinerea trecută, în debutul ședinței de Guvern, că va prezenta în Parlament, pe 12 decembrie, programul României pentru perioada în care țara noastră va deține Președinția Consiliul Uniunii Europene.

„Împreună cu membrii Guvernului vom continua discuțiile legate de preluare Președinției, dar și de exercitarea a acesteia, iar pe data de 12 decembrie voi prezenta în Parlamentul României forma finală a programului președinției rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

România va prelua președinția Consiliul Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de șase luni.