Confidenţialitate

Parchetul General, la un an de la asasinarea afaceristului arădean Ioan Crișan: Atacatorul nu a fost identificat | AUDIO

La aproape un an de la uciderea omului de afceră arădean Ioan Crișan, după ce mașina în care se afla a fost detonată de la distanță, Parchetul General recunoaște că atacatorul nu a fost identificat. Procurorii explică ce au făcut de la momentul atacului: 400 de audieri și nenumărate analize, inclusiv balistice.

Victima nu a fost implicată în activități de crimă organizată

Procurorii de la Parchetul General susțin că de la momentul uciderii lui Ioan Crişan au ajuns la concluzia că victima nu a fost implicată în activități de crimă organizată, așa cum s-a vehiculat.

Anchetatorii: Atacul a fost comis cu exploziv de mare putere

În schimb, în urma unui experiment judiciar, anchetatorii au stabilit că atacul a fost comis cu exploziv de mare putere. Procurorii nu spun ce substanțe s-au folosit.

În plus, în cadrul cercetărilor, procurorii au audiat peste 400 de persoane şi au făcut zeci de percheziții, inclusiv informatice, dar și expertize genetice.

Cercetările se derulează în continuare in rem

În aceste condiții, în continuare, cercetările se fac in rem, adică nimeni nu este acuzat încă. Anchetatorii români au cerut ajutorul Interpol în această anchetă.

Asasinatul a avut loc la 29 mai anul trecut, după ce omul de afaceri s-a urcat la volanul mașinii lui.

Sursa foto: Captură foto / YouTube Arad Online

Citește și: Arad: Un bărbat a murit după ce mașina sa a explodat în parcarea unui hypermarket

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.