Confidenţialitate

Poliţia are un grup de suspecţi în cazul bărbatului din Arad, care a murit după ce i-a explodat maşina | AUDIO

UPDATE:Parchetul General va prelua dosarul privind explozia mașinii omului de afaceri din Arad, Ioan Crișan. Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a mașinii, iar cercetările se fac in rem pentru omor, afirmă  surse judiciare. Un procuror ar putea pleca la Arad pentru cercetări și audieri.

Poliţia are deja un grup de suspecţi în cazul bărbatului din Arad, care a murit în această dimineaţă, după ce maşina i-a explodat.

Poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de luat vederi din zonă. Audierile sunt în curs.

La faţa locului au fost găsite urme de explozibil şi se ia în calcul inclusiv detonarea de la distanţă a unui dispozitiv explozibil.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, la Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Specialişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bucureşti au fost trimişi cu elicopterul în judeţul Arad.

La anchetă participă și Serviciul Român de Informaţii.

“Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, precizează SRI.

Polițiștii au fost alertați prin apel 112, sâmbătă dimineață, de mai multe persoane care au auzit explozia și au anunțat că o mașină arde în parcarea unui supermarket.

Bărbatul care a decedat în urma exploziei este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. El avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est.

Se pare ca omul de afaceri s-a urcat în mașina, după ora 7.00, iar când a pornit mașina, după 20 de metri parcurși cu spatele, aceasta a explodat. Potrivit martorilor, parte din geamurile de la etajul 1 ale blocului din apropiere s- au spart în urma exploziei mașinii.