Pană de curent în București. Două stații de metrou sunt în beznă

ACTUALIZARE 17:51: Avaria a fost remediată și a fost reluată alimentarea cu energie electrică în partea de nord și de est a Bucureștiului.

„În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului.

E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol”, transmite Enel într-un comunicat remis Europa FM.

Pana de curent afectează miercuri mai multe zone ale Capitalei a afectat mai multe zeci de minute și funcționarea metroului. Metrorex a transmis Europa FM că, din cauza defecțiunii la rețeaua electrică, iluminatul de pe peroane a fost afectat în stațiile Iancului și Pipera.

În ciuda problemelor, metroul circulă în București.

Nu este prima dată când Bucureștiul se confruntă cu o asemenea întrerupere a furnizării energiei electrice. O pană de curent similară a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov și în 21 octombrie. Atunci a fost vorba despre o avarie o avarie în staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS