Confidenţialitate

Pana de curent din București, ”în timpul realizării lucrărilor de retehnologizare”

Avaria de curent electric, care a afectat mai multe sectoare din Capitală, inclusiv sediul Guvernului, s-a produs în timpul realizării lucrărilor de retehnologizare, anunță, Transelectrica.

„Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, anunță Transelectrica.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

„Menționãm faptul cã Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși cã prin investiția realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, mai spune Transelectrica.
Locuitorii din mai multe sectoare din București au rămas fără curent electric, motiv pentru care a fost întreruptă și alimentarea cu apă, vineri, la prânz. Oficialii E-Distribuție Muntenia spuneau că de vină este un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu.

În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienților”, au transmis, vineri, reprezentanții E-Distribuție Muntenia.

Conform Apa Nova, furnizarea de apă a fost afectată de această avarie de la sistemul de transport al energiei electrice.

„Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.

De asemenea, transportul în comun a fost blocat. RATB a anunțat că mijloacele de transport care merg pe liniile 8, 11, 25, 35 și 44 nu au mai circulat.

Potrivit oficialilor Metrorex, circulația metroului nu a fost afectată de această problemă.

„După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 și 4 a intrat în funcțiune iluminatul de siguranță. Circulația trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanții Metrorex.