Confidenţialitate

De ce s-a oprit vineri apa potabilă în București. Explicațiile Apa Nova

Apa Nova oferă explicații, prin intermediul unui comunicat trimis Europa FM, de ce s-a oprit furnizarea apei potabile în unele cartiere din București, la orele prânzului.

”Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL.

Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute.

Echipele Apa Nova au intervenit atât în teren, cât și din Dispecerat prin manevre și acțiuni specifice pentru diminuarea pe cât posibil a efectelor căderii de tensiune.
In jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuție a energiei, iar sistemul de pompare si distribuție a fost repornit.

Urmare a acestei căderi de tensiune și a șocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-și piardă din limpezime (apa tulbure), în special in zone din sectorul 6.

Echipele operaționale Apa Nova vor continua acțiunile în teren, pentru a interveni în aceste situații punctuale ce pot apărea în cursul zilei.

Apa Nova își cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat”.