Confidenţialitate

Pană de curent și apă în București

ACTUALIZARE 15:50: Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, anunță Transelectrica.

ACTUALIZARE 14:09: Reprezentații E-Distribuție transmit că ”un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor”.

ACTUALIZARE 14:09: Apa Nova transmite explicații în legătura cu avaria la rețeaua electrică din București, care a afectat inclusiv furnizarea apei potabile. ”Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute”, se arată în comunicatul trimis Europa FM

ACTUALIZARE 14:00: La mai bine de o oră de la avaria care a afectat o mare parte a Bucureștiului nu există nicio explicație oficială. Contactați de Știrile Europa FM, reprezentanții Enel spun că de vină este Transelectrica și că va exista o comunicare oficială în curând. Pe de altă parte, Transelectrica nu a putut fi contactată până acum.

ACTUALIZARE: Furnizarea curentului electric în unele zone a fost reluată după aproximativ 20 de minute.

La această oră, în special în zona de vest a Bucureștiului este oprită alimentarea cu energie electrică, dar și cu apă potabilă în mai multe cartiere.

Ascultătorii Europa FM semnalează probleme din zona Gara de Nord, Piața Victoriei, Drumul Taberei, Apusului, Iuliu Maniu, Călărași și până în Chiajna.

Este pană de curent și în Piața Victoriei, inclusiv în clădirea Guvernului.

Până în acest moment, nu au putut fi contactați de Europa FM reprezentanții companiei locale de distribuție a energiei electrice sau un reprezentant al Primăriei Municipiului București care să ofere detalii privind pana de curent din București, cea mai mare cu care se confruntă Capitala în ultima perioadă. Din lipsa curentului sunt afectate inclusiv stațiile de pompare a apei potabile.