Confidenţialitate

Pachetul Legilor Educației, aprobat de Guvern. Declarația Ligiei Deca | AUDIO

Guvernul a aprobat pachetul Legilor Educaţiei. Ministrul Educației – Ligia Deca – a arătat că textele au fost dezbătute îndelung de specialişti şi de toți cei preocupaţi de modul în care se pun bazele educaţiei în viitor. Tot ceea ce s-a urmărit prin proiectul „România Educată” a reuşit să fie cuprins în acest pachet legislativ – a spus ministrul Educației.

În urma discutțiilor cu sindicatele din învățământ, din cuprinsul legilor a fost eliminat articolul referitor la grila de salarizare.

Ministrul Educației: „Angajamentul politic există în continuare ca debutanții în Învățământ să plece de la salariul mediu pe economie, ca nivel minim”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„S-a agreat ca această garanție să fie introdusă în legea salarizării. Angajamentul politic există în continuare din partea Coaliției ca debutanții în Învățământ să plece de la salariul mediu pe economie, ca nivel minim, pentru a fi stimulați și pentru a avea cei mai buni profesori la clase”, a explicat ministrul Educației.

„Legile Educației vin să ne conducă către acele obiective pe care ni le-am propus: centrarea sistemului educațional pe elev, stimularea potențialului pe care fiecare copil îl are, creșterea calității și creșterea nivelului de alfabetizare funcțională, reducerea abandonului școlar – tot ceea ce ține de desegrare și de includere a copiilor diferiți din medii diferite în școli”, a mai declarat miercuri, 29 martie 2023, ministrul Educației – Ligia Deca.

Educaţia, alături de Sănătate reprezintă domeniile prioritare ale guvernării, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Ministrul Educației și premierul speră că legile vor fi adoptate repede de Parlament ţinând cont că reprezintă jalon în PNRR

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ligia Deca – ministrul Educației: „Legile reprezintă un jalon în PNRR și de aceea ne dorim ca în Parlament să avem o dezbatere foarte bună care, din nou, să ne ofere șansa să îmbunătățim legile și să obținem…”.

Nicolae Ciucă – premierul României: „Îmi cer scuze… sunt 3,6 miliarde de euro prevăzuți pentru implementarea acestor prin Planul Național de Redresare și Reziliență și este absolut necesar să aliniem prevederile din lege cu cerințele din PNRR și banii aceia sunt vitali pentru ceea ce înseamnă implementarea efectivă a legilor”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Abuzul în serviciu, infracțiune doar dacă trece de 250.000 euro. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția