Confidenţialitate

Orban: Numeric, am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului

Premierul desemnat a semnat, luni, acorduri şi înţelegeri cu PMP, USR, UDMR, ALDE și cu grupul minorităţilor naţionale pentru a asigura formulei de guvern pe care o propune sprijinul parlamentar necesar.

“Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate”, a declarat liberalul Ludovic Orban.

“Noi rămânem deschişi dialogului şi unei abordări raţionale din partea Pro România, rămâne şi ca PRO România să arate o deschidere în materie de procedură, de învestire a Guvernului. Astăzi în Biroului permanente reunite au formulat o propunere total neprietenoasă, care se ştie foarte clar că avea darul de a împiedica o zi de învestire a Guvernului în care să existe şanse de învestire a Guvernului”, a adăugat liderul PNL.

“Cu siguranţă, PSD o să încerce să-i încurce pe candidaţii noştri la funcţia de ministru, ei au majoritate împreună cu Pro România, în jumătate din comisii. Acolo nu cred că va conta pregătirea, priceperea, calitatea soluţiilor. Pur şi simplu, va fi un vot politic. Eu am încredere că se vor prezenta la un nivel ridicat, că vor avea capacitatea să dea răspunsuri potrivite la toate întrebările care li se pun. Sunt oameni pregătiţi să conducă ministerele”, a anticipat Ludovic Orban, la Digi 24.

Întrebat ce va face dacă unii miniştri PNL vor primi aviz negativ în comisii, premierul desemnat a spus că nu va ţine cont de acest lucru.

“Ar fi culmea să ţin cont de votul parlamentarilor PSD care au votat ca înecaţii toate prostiile, toţi miniştrii puşi de PSD, toţi analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii. Ar fi culmea să ţin cont de votul pe care îl dau parlamentarii PSD!”, a insistat Ludovic Orban.