Orban: Am încredere că vom reuşi să dăm României un guvern legitim

Premier desemnat, liberalul Ludovic Orban se declară încrezător că guvernul pe care l-a alcătuit va primi, luni, votul de învestitură.

Liderul PNL a făcut apel la parlamentarii care susţin noul executiv să se mobilizeze pentru a fi evitat orice ”subterfugiu procedural”, având în vedere că social-democrații dețin șefiile celor două camere ale legislativului.

”În ciuda boicotului [anunțat de PSD – n.r], am încredere că vom reuşi, mâine [luni – n.r], să dăm României un Guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi şi care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

”Astăzi ne-am consultat, am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, ne-am pregătit să facem faţă oricărui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune a cale cei de la PSD, ţinând cont de faptul că ei deţin Preşedinţiile celor două Camere. (…) Am stabilit toate detaliile, astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit” a adăugat premierul desemnat.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că cei 32 de aleşi ai formaţiunii ar putea merge la ședință ca să sigure cvorum pentru învestirea noului guvern, dacă Ludovic Orban îi înlocuiește pe cei 3 miniștri respinși în comisiile parlamentare de specialitate.

Anterior, liberalii au respins această variantă, considerând că cei 3 (Florin Cîțu, propus la cârma Finanțelor, Ion Ștefan, nominalizat pentru Ministerul Dezvoltării și Violeta Alexandru, propusă la conducerea Ministerului Muncii) sunt victime ale răzbunării politice.

Votul de învestitură a echipei executive prezentate de Ludovic Orban este programat luni, începând cu ora 14.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS