One Pound Fish’, din piaţă direct în topuri

Un comerciant britanic, venit din Pakistan, este pe culmile succesului după ce a creat o piesă ritmată pentru a-şi promova marfa pe care o vindea la piaţă.

Muhammad Shahid Nazir este un comerciant de peşte devenit star graţie unei postări ajunse pe siteurile de sharing video. Pentru a-şi vinde marfa, în loc să strige din răsputeri ca toţi cei din jurul său, el îi abordează pe trecători cântându-le acest slogan pe care îl repetă obsedant: ‘Come on ladies, come on ladies! One pound fish…’ (‘Veniţi doamnelor, veniţi doamnelor! Peşte de o liră sterlină’).

Amuzaţi, câţiva clienţi l-au filmat şi au postat înregistrarea pe YouTube. În doar câteva luni, ‘videoclipul’ a generat aproape 5 milioane de vizualizări. Iar succesul online pentru Muhammad Shahid Nazir abia acum vine. Alesha Dixon a interpretat piesa ‘One Pound Fish’ în duet cu un rapper, într-o emisiune difuzată de BBC1.

În iulie, la îndemnul admiratorilor săi, Shahid participă la emisiunea-concurs ‘X Factor’. Directorii casei de discuri Warner i-au propus un contract luna trecută, iar piesa ‘One Pound Fish’ are acum parte şi de un videoclip cu o orchestraţie pe măsură.

Click aici pentru videoclipul ‘One Pound Fish’