Confidenţialitate

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, dat în urmărire naţională

Omul de afaceri Puiu Popoviciu , condamnat definitiv de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul “Ferma Băneasa” nu a fost găsit acasă de polițiști.

Poliţia Capitalei a primit, miercuri seară, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar.

Cum omul de afaceri nu a fost găsit la locuința sa, oamenii legii l-au dat în urmărire națională și ar urma să ceară instanţei și emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.

Există informaţii certe că omul de afaceri a părăsit ţara.

Surse din Poliţie au precizat pentru News.ro că ultimul domiciliu declarat de Puiu Popoviciu figurează la Monaco.

Omul de afaceri a fost gasit vinovat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Dosarul are legătură cu modul în care firma lui Popoviciu a intrat în posesia unui teren de 224 de hectare din nordul Capitalei, aflat anterior în administrarea Universității de Agronomie București.

Statul a fost prejudiciat astfel cu peste 330 de milioane de lei, iar Universitatea – cu peste 600 de milioane de lei.

Pe terenul respectiv s-au ridicat mall-ul „Băneasa Shopping City”, un cartier rezidenţial, birouri și clădirea Ambasadei Statelor Unite.

În timpul procesului, Ministerul Finanţelor s-a constituit parte civilă, cerând cA teren să revină în proprietatea publică a statului.
Însă, magistraţii nu soluționat încă latura civilă a procesului, care se judecă separat.