Omul care i-a fotografiat pe Che Guevara şi Marilyn Monroe – GALERIE FOTO

Elliott Erwitt, născut în Franţa în 1928, este un fotograf celebru pentru instantaneele sale alb negru, care surprind situaţiile ironice sau absurde de fiecare zi.

S-a mutat la New York în 1948, dar a călătorit frecvent în Europa. În 1953 se alătură agenţiei internaţionale de fotografie Magnum Photos, la îndrumarea lui celebrului fotograf, Robert Capa.

În anii ’60 şi ’70 a fotografiat multe figuri importante din lumea culturală şi politică printre care se numără Marilyn Monroe, Muhammad Ali, Frank Sinatra, J. F. Kennedy, Richard Nixon etc.

I-a surprins pe Che Guevara şi Fidel Castro relaxaţi în intimitate, fumând şi spunând glume, dar şi în stradă, în timp ce cucereau publicul ca nişte adevărate staruri rock.

A scris peste 20 de cărţi de fotografie şi a avut expoziţii la cele mai importante instituţii şi galerii din toată lumea.

A câştigat premiul International Center for Photography pentru toată cariera, în 2011, şi premiul Royal Photographic Society, în 2012, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia sa în arta fotografiei.

Marilyn Monroe_Elliott Erwitt

Echipa de pe platourile de filmare ale “The Misfits”, Reno, Nevada, 1960

Foto credit: Elliot Erwitt

Che Guevara_Elliott Erwitt

Che Guevara în Havana, Cuba, 1964

Foto credit: Elliot Erwitt

Fidel Castro_Elliott Erwitt

Fidel Castro în Havana, Cuba, 1964

Foto credit: Elliot Erwitt

Jacqueline Kennedy_Elliott Erwitt

Jacqueline Kennedy la înmormântarea soţului ei, John F. Kennedy, în Arlington, Virginia, 1963

Foto credit: Elliot Erwitt

Nixon_Elliott Erwitt

Nikita Khrushchev şi Richard Nixon, Moscova, 1959

Foto credit: Elliot Erwitt

Sursă: The Telegraph