Confidenţialitate

Oficiul Național pentru Achiziții nu a reușit să cumpere testele de salivă promise de Florin Cîțu și ministrul Educației, deși elevii încep școala fizic peste două săptămâni | AUDIO

Deși, teoretic, peste 2 săptămâni, elevii ar trebui să se întoarcă în bănci, la școli, Oficiul Național pentru Achiziții nu a reușit să cumpere până acum testele de salivă promise de premierul Florin Cîțu și ministrul Educației, reiese de pe site-ul ONAC. La instituție (ONAC) nu răspunde nimeni, pe telefoanele fixe, iar ministrul Sorin Cîmpeanu spune că și el ar vrea să știe în ce stadiu este achiziția celor 70 de milioane de teste antigen de salivă.

Din documentele publicate până acum de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, reiese că ar fi distribuitori de teste antigen de salivă interesați să vândă statului român. Instituția a răspuns la zeci de întrebări ale posibililor furnizori și a publicat clarificările pe site săptămâna trecută.
Nu se știe însă dacă și câte companii au depus cereri.

Din anunțul ONAC, reiese că statul vrea să cumpere 70 de milioane de teste pentru coronavirus, pentru care e dispus să plătească puțin peste 1 miliard de lei.

Ținând cont de faptul că orice achiziție impune și posibilitatea contestațiilor și un termen pentru eventuala analiză a acestora, reiese, că sunt slabe șanse ca peste 2 săptămâni, elevii să poată fi testați la școală.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Vaccinarea anti-COVID în România: Peste 127.000 de persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.