Confidenţialitate

Oamenii de afaceri mulțumiți de măsurile fiscale anunțate de Guvern

Oamenii de afaceri salută și aprobă măsurile fiscale majore anunțate ieri de Guvern.

Creșterea salariului minim brut la 1.900 de lei este o măsură binevenită, arată, la Europa FM, Cristian Pârvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România:

 „Vis-a-vis de salariul  minim, este foarte bine, pentru că vă aduc aminte că s-a vorbit de 2.000 de lei, s-a vorbit de 1.550 de lei. Acum este clar, 1.900, cu toate taxele și impozitele băgate la angajat. Dacă vreți, explicația stă și în faptul că angajatul începe să înțeleagă mai bine cât costă locul lui de muncă și munca lui, în timp, nu imediat”.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Pârvan admite însă că firmele mici și angajatorii care își plătesc, în prezent, salariații cu salariul minim pe economie vor avea de suferit:

„Vor fi afectate în mod cert firmele și activitățile cu marjă redusă de profit. Pentru că ele trebuie să suporte atât această creștere salarială, creșterea pe grilă, așa cum v-am explicat. Și reamintesc că a crescut prețul la energie electrică, prețul la gaze, prețul la combustibil. Acestea sunt elemente de cheltuială, cel puțin în tot sectorul productiv”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.