Confidenţialitate

Oameni din două localități ce urmează a fi tranzitate de A13 vin să protesteze la CNAIR. Autostrada ar urma să-i separe iar unele sate vor fi mutate

Nemulțumiți de modul în care a fost proiectată autostrada A13, Sibiu-Brașov-Bacău, parte a localnicilor din două localități pe care aceasta ar urma să le tranziteze protestează marți la sediul CNAIR în București. Oamenii au strâns semnături și au înaintat o petiție și la Comisia Europeană.

1.770 de semnături au fost strânse în localitățile Harman – judetul Brașov și Ilieni – județul Covasna pentru modificarea lucrărilor, așa cum au fost ele proiectate, în cazul autostrăzii A13,Sibiu-Brasov-Bacău.

Conform planurilor oficiale, autostrada ar urma să tranziteze cele 2 așezări. Localnicii reclamă „proiectarea defectuoasă”, mai exact ei spun că drumul va aduce poluare și disconfort și că va împărți localitățile în două.

Totodată, aceștia menționează că mai multe locuințe vor trebui efectiv mutate pentru a face loc drumului.

Oamenii vorbesc și despre impactul negativ asupra mediului și au depus petiția și la Comisia Europeană.

Au anunțat că marți vor protesta în fața Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de la care nu ar fi primit deschiderea către dialog pe care o așteptau.

Foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Citește și: Viitoarea autostradă a Moldovei închide una dintre cele mai mari ferme de vaci. Laptele bio nu va mai avea acest statut din cauza poluării | AUDIO