Confidenţialitate

Segmentul Sibiu-Boița, singurul sector de autostradă ce ar mai putea fi deschis anul acesta. Acum arată acum stadiul lucrărilor | VIDEO

Un singur tronson de autostradă are șanse să fie deschis anul acesta, respectiv segmentul Sibiu-Boița. Cu totul, ar fi 13 kilometri de autostradă, care, dacă vor fi gata, ar putea fi deschiși la final de an. România a mai inaugurat anul acesta un drum expres, de 40 de kilometri.

Cei puțin peste 13 km de la Sibiu la Boița ar putea fi singurii kilometri de autostradă deschiși anul acesta, notează site-ul de știri Hotnews, care publică o monitorizare a lucrărilor.

Astfel, lucrările pe segmentul Sibiu-Boița din autostrada A1 Sibiu – Pitești sunt în grafic și, dacă vor continua în ritm susținut, ar putea fi un drum inaugurat la final de an.

Lucrările sunt făcute de constructorul austriac Porr, cu o valoare de 612 milioane lei. Ar trebui să se încheie, oficial, în aprilie 2023.

În noi, imagini realizate din dronă arată stadiul șantierului. Lucrările pe A1 Sibiu – Boița au început în aprilie 2020 și au trecut de 86% până acum.

Punctele în care constructorul mai are de tras pentru o deschidere în acest an: viaductul Tălmăcel, viaductul Tălmaciu sau nodurile rutiere de la Sibiu și de la Boița.

Dacă va inaugura respectivii 13 kilometri, România se va apropia de 1.000 km de drumuri de mare viteză. Ar fi aproape 955 km de autostradă și 40 km de drum expres (tronsonul Balș-Slatina, primul de acest fel, deschis în vară, parte din Drumul expres Craiova – Pitești).

Citește și: Viitoarea autostradă a Moldovei închide una dintre cele mai mari ferme de vaci. Laptele bio nu va mai avea acest statut din cauza poluării | AUDIO