Confidenţialitate

Oameni de milioane: Alex și Bertho, elevii români care vor să scrie istorie la NYU Shanghai

România este singura țară din Europa cu doi elevi admiși anul acesta la NYU Shanghai, una din top 15 cele mai bune universități din lume. Alex și Bertho s-au ambiționat să învețe singuri pentru admitere, fără meditații. Mai mult, unul dintre ei s-a angajat part time ca asistent de vânzări pentru a-și plăti taxa de examen. Pentru a putea fi admiși, Alex și Bertho au trebuit să susțină examene TOEFL și SAT, echivalentul bacalaureatului american. Au studiat cu ajutorul Internetului și al unor cărți împrumutate prin intermediul unei fundații.

Acum, pentru a începe studiile la NYU Shanghai, Alex și Bertho au nevoie să strânga 75.000 euro (taxa de școlarizare pentru primul an). Acesta este motivul pentru care au construit o platformă pentru a povesti visul lor și pentru a-i ajuta și pe alți tineri să caute să urmeze universități de top: https://road2nyu.com/.

Cei doi tineri, elevi la Colegiul National Spiru Haret, sunt oamenii de milioane ai acestei săptămâni și își spun povestea într-un interviu cu Toader Păun:

Alex și Bertho pot fi susținuți prin donații pe Facebook sau pe platforma GoGetFunding.

X