O studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea organizează un concert caritabil pentru o colegă bolnavă de leucemie

Adriana Știube, studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, a găsit o cale prin care să-și folosească talentul pentru muzică populară pentru a strânge fonduri necsare tratamentului unei colege, în vârstă de 24 de ani.

Ea a reușit să obțină atât sala cât și sprijinul mai multor artiști din Oradea pentru a organiza pe 23 mai concertul caritabil pentru colega ei, Denisa Lazău, bolnavă de leucemie.

Când avea 13 ani, Denisa Lazău a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Se luptă cu această boală cruntă de mai bine de zece ani. Ba mai mult, a ales să studieze Medicina, şi visează la ziua în care va îmbrăca halatul de medic.

“După mai multe investigaţii, am primit diagnosticul crunt. A fost un şoc pentru mine şi părinţii mei, fiind şi singurul lor copil, dar am ales să luptăm, să mergem înainte cu speranţa şi credinţa că e doar un hop mai greu. Am ales Medicina de când mă ştiu, mereu mi-au plăcut ştiinţele corpului uman, mi-am dorit sa ştiu mai multe, iar pasiunea s-a transformat mai departe în scopul vieţii mele, acela de a devenii medic hematolog şi a ajuta la rândul meu oamenii aflaţi în suferinţă. Odată cu problemele mele, această dorinţă a devenit şi mai arzătoare, ştiind la rândul meu ce înseamnă suferinţa, spitalul şi greutăţile pe care le întâmpină un bolnav”, povestește Denisa Lazău.

În urmă cu trei ani, ea a fost supusă unui transplant de măduvă, transplant pe care l-a făcut de la mama ei, donator parţial compatibil 50%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS