O primă decizie a instanței în dosarul Colectiv se va da luni

Tribunalul București se va pronunța în dosarul în care au fost puse sub acuzare 12 persoane, printre care fostul primar Cristian Popescu Piedone, patronii clubului Colectiv, angajați ai ISU și reprezentanți ai firmei de artificii.

Procurorii au cerut pentru aceștia pedepse maxime.

Pentru cei doi angajați ai ISU care au verificat clubul Colectiv înainte de incendiu, procurorii au cerut pedepse de până la 14 ani de închisoare.

Antonina Radu și George Petrică Matei ar fi permis funcționarea clubului deși ar fi constatat că nu avea autorizație de securitate la incendiu. Cei doi susțin că sunt nevinovați și au cerut să fie achitați.

Tot nevinovat a pledat și fostul primar, Cristian Popescu Piedone, acuzat că alături de 3 foste angajate ale primăriei ar fi emis autorizație de funcționare a clubului Colectiv, fără ca acesta să aibă toate avizele necesare.

Fostul edil riscă o pedeapsă de până la 14 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Aceeași pedeapsă au cerut-o procurorii DNA și pentru patroana firmei care a organizat spectacolul de artificii din club.

Pentru cei doi pirotehniști și cei 3 patroni ai clubului Colectiv, DNA a cerut instanței pedepse maxime de 12 ani după gratii. Aceștia din urmă sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă și neluarea măsurilor de securitate în muncă.

Decizia pe care o va lua Tribunalul București va putea fi atacată cu recurs la Curtea de Apel din Capitală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS