Confidenţialitate

O parte a angajaților Operei din Iași protestează față de revenirea lui Beatrice Rancea în funcția de manager | AUDIO

Angajații, marea majoritate artiști în cadrul ONRI și membri ai sindicatului Artis, sunt deciși să demareze începând de săptămâna viitoare proteste zilnice în fața sediului instituției. Nemulțumiți de revenirea în funcție a lui Beatrice Rancea, artiștii cer demiterea acesteia.

”Mă adresez domnului Prim-Ministru, domnului Președinte, domnului Ministru al Culturii să ia decizia corectă, adică demiterea domnei Beatrice Rancea. Există toate argumentele, și legale și morale. Doamna Rancea nu are nicun argument să rămână în această funcție.Un prejudiciu estimat la 1 milion de euro, este nu mult, este enorm de mult pentru o instituție publică”, a declarat Aurel Balae, vicepreședintele Sindicatului Artis.

La ce se așteaptă însă, unii protestatari? Cristina Simionescu, solistă ONRI mărturisește

”Repercusiunile? Probabil, cei care nu am avut voie să apărem atâția ani, în continuare vom fi dați la o parte. La cum o cunoșatem foarte bine pe doamna rancea , nu știu dacă va veni cu gânduri bune, nu știu dacă va dori să facă pace”

Beatrice Rancea se află până la începutul săptămânii viitoare în concediu iar persoana care i-a preluat atribuțiile nu a dorit să comenteze protestul colegilor săi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Silvia Craus