O nouă rundă de consultări trilaterale România – Polonia – Turcia

Bucureștiul găzduiește o nouă rundă de consultări trilaterale România – Polonia – Turcia la nivel de miniştri ai Externelor.
Reuniunea va oferi oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional şi priorităţile NATO în acest context, pornind de la concluziile celui mai recent Summit al Alianţei Nord-Atlantice, notează Agerpres.
Printre temele abordate se vor număra aspecte privind atât continuarea consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, cât şi rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi relaţiile cu statele partenere din vecinătatea estică şi sudică, a informat sursa citată.

Rreuniunea este a cincea întâlnire în acest format, precedenta rundă de consultări ministeriale trilaterale desfăşurându-se la Varşovia, în august 2017.

Consultările se înscriu în dialogul regulat al celor trei state pe teme de interes strategic şi au un caracter informal, urmărind facilitarea discuţiilor pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în armonizarea poziţiilor naţionale şi în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS