Confidenţialitate

Noul director al Filarmonicii Transilvania Cluj demisionează: Nu pot lua măsuri împotriva colegilor!

Director interimar al Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj, Nistor Cătălin Ioan a renunțat la funcție, susținând că i-au fost impuse măsuri directe la adresa unor colegi.

Demisia scrisă a fost depusă, joi, la sediul Consiliului Județean Cluj.

Nistor Cătălin Ioan fusese numit manager interimar la Filarmonica de Stat Transilvania Cluj la 20 octombrie, amintește Mediafax.

Conform CJ Cluj, motivele invocate în solicitare sunt următoarele: „La data de 18.11.2020, în cadrul Filarmonicii a fost efectuat un control de către Serviciul Corp Control Președinte din cadrul Consiliului Județean. În urma Raportului primit au fost impuse o serie de măsuri directe la adresa unor colegi din cadrul instituției. Mi-ar fi foarte greu să implementez aceste măsuri în condițiile în care sunt coleg de peste 16 ani cu aceste persoane, de când m-am angajat. Îi respect și îi apreciez pe acești colegi, iar colaborarea mea cu dânșii a adus o contribuție solidă în ceea ce privește experiența mea profesională ca artist”.

Președintele Consiliului Județean Cluj va nominaliza o altă persoană pentru a fi manager interimar al Filarmonicii de Stat Transilvania până la ocuparea postului prin concurs, respectiv pe Rareș Sângeorzan, propunerea sindicatului din cadrul instituției.