Confidenţialitate

Noua Zeelandă: Părinții unui copil bolnav refuză ca acesta să fie operat. Le este teamă că va primi sânge de la un donator vaccinat anti-Covid

În Noua Zeelandă, părinții unui copil bolnav refuză sângele donat de persoane vaccinate pentru Covid-19. Autoritățile cer, în aceste condiții, custodia minorului. Un caz plin de controverse, care a provocat și un val de critici la adresa părinților, pentru că ar pune convingerile lor deasupra sănătății copilului.

După lungi discuții cu părinții, autorităţile neozeelandeze au cerut în instanță custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge provenind de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19.

Autorităţile sanitare au anunţat că au depus această solicitarea de urgenţă marţi, la Înalta Curte de Justiţie din Auckland, principalul oraş din Noua Zeelandă.

150 de manifestanţi anti-vaccinare s-au adunat marţi în faţa tribunalului din Auckland, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de părinţii bebeluşului.

Bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii Supreme de Justiție, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, o problemă cardiacă ce necesită o intervenţie chirurgicală.

Însă această intervenţie a fost întârziată, pentru că părinţii vor ca sângele să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Cererea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă, notează agenția de știri France Presse.

Dacă tribunalul va accepta solicitarea autorităților, părinţii îşi vor păstra autoritatea asupra copilului, exceptând cazurile care au legătură cu tratamentele medicale.

Foto: Shutterstock

Citește și: Medicii se plâng de noile vaccinuri anti-Covid. Spun că sunt obligați să nu aibă pierderi mai mari de 50% din numărul de doze, altfel îl plătesc | AUDIO