Confidenţialitate

China relaxează restricțiile drastice anti-Covid, în urma protestelor din marile orașe

Confruntate cu un val de proteste față de restricțiile COVID, autoritățile din China au decis să relaxeze măsurile pentru cei care se îmbolnăvesc de coronavirus. Astfel, anumite categorii de persone, cum ar fi vârstinicii sau femeile însărcinate, vor putea să stea acasă în carantină. De asemenea, se va reduce frecvența testărilor în masă.

În orașe mari precum Shanghai sau Guangzhou, unde au avut loc confruntări violente între protestatari și forțele de ordine, autoritățile le-au permis celor cu simptome ușoare să se izoleze la domiciliu, scrie BBC.

Surse pentru agenția Reuters spun că va fi permisă carantina în propriile locuințe pentru femei însărcinate, bătrâni, bolnavi cronici și chiar și pentru contactele acestora, dar numai dacă mediul de acasă îndeplinește anumite condiții.

„Fără lockdown și teste COVID! Vrem libertate!”, au strigat protestatrii în ultima perioadă, iar autoritățile au stabilit că nu vor mai face atât de des testări în masă, mai scrie agenția Reuters.

Se va intensifica însă testarea rapidă, cu teste antigen.

Protestele au luat amploare în China, după ce 10 oameni au murit într-un incendiu produs în vestul țării. Mulți au acuzat autoritățile că nu le-au permis acelor oameni să-și părăsească locuințele din cauza restricțiilor, dar oficialii au negat acest lucru.

În ultima perioadă, China a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice de COVID de la începutul pandemiei, peste 36.000 de cazuri zilnice, potrivit ultimei raportări.

Foto: Shutterstock

Citește și: China a inregistrat cele mai multe cazuri noi de Covid de la debutul pandemiei. Chinezii, revoltați de lipsa restricțiilor de la Cupa Mondială din Qatar