Confidenţialitate

Nouă români răniți la Istanbul, într-un accident

Nouă cetăţeni români au suferit răni uşoare după ce un microbuz care transporta pasageri către aeroportul din Istanbul a fost implicat sâmbătă într-un accident.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, care s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa locală referitoare la acest accident.

Aaccidentul a avut loc sâmbătă dimineața. A fost implicat, așadar, un microbuz care transporta pasageri către aeroport , dar nu se cunosc prea multe detalii.

Reprezentanţii oficiului consular au cerut detalii cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi referitor la împrejurările în care a avut loc accidentul. Potrivit informaţiilor preliminare, în urma acestui accident, nouă cetăţeni români au suferit răni uşoare.

Persoanele rănite au fost transportate la unităţi medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate – se arată într-un comunicat al Ministerului Roman de Externe.

Nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătura cu acest incident. Însă, Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turişti şi continuă dialogul cu autorităţile turce.