Norica Nicolai: ”Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate” – VIDEO

Declarație incredibilă a europarlamentarului ALDE Norica Nicolai, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Prezentă în judeţul Gorj la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Termocentralei Turceni, Norica Nicolai a făcut o declarație greu de catalogat în fața jurnaliștilor, ținând cont că numeroase persoane lovite de jandarmi sunt încă în spital sau într-o perioadă de recuperare.

„Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai.

Imaginile cu violențele din Piața Victoriei au fost surprinse în mii de filmări video, inclusiv în transmisiunea video a Mitingului Diasporei realizată prin privesc.eu și pe site-ul Europa FM și pagina de Facebook Europa FM:

Momentele în care jandarmii intervin cu gaze lacrimogene pentru prima dată la Mitingul Diasporei din 10 august:

Anchetă în derulare

Ordinul care a permis intervenția în forță a Jandarmeriei în Piața Victoriei în noaptea de 10 august a ajuns, după o săptămână , la procurori.

Parchetul General a ridicat de asemenea de la Jandarmerie documente despre muniție și substanțele folosite în Piața Victoriei.

Controversele publice legate de efectele gazelor lacrimogene pulverizate în Piața Victoriei în noaptea de 10 spre 11 august au determinat Parchetul General să facă publice detalii despre muniția folosită de jandarmi.

Documentele ridicate de procurori de la Jandarmerie arată că muniţia neletală şi gazele lacrimogene ar avea în spate “certificat de calitate şi garanţie”, precum şi “declaraţie de conformitate”.

Joi, într-o emisiune de la postul public de televiziue, comandantul jandarmilor din Piața Victoriei și-a cerut  scuze față de protestatarii care au avut de suferit. Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul de vinerea trecută, a declarat, în direct la TVR, că în zonă au fost sute de persoane violente, care acționau în planurile doi-trei, iar de această dată oamenii veniți la protest nu s-au delimitat de ele.

Până joi seară au fost înregistrate 211 plângeri penale în dosarul violenţelor de la Mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei. 92 de persoane au fost până acum audiate de procurori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS