Confidenţialitate

Noile arme secrete din bucătărie – multicooker: argumente pro și contra (P)

Dacă înainte o femeie își permitea să facă exclusiv treburile casnice, acum, cu o creștere inexorabilă a prețurilor și o stabilitate incredibilă a salariilor, pentru mulți acesta este un lux inacceptabil. În majoritatea familiilor, o femeie lucrează și ea, la fel ca soțul ei. În același timp, nimeni nu a eliberat-o de îndatoririle de stăpână a casei și de paznic al căminului.

Producătorii de electrocasnice nu rămân în urmă și lansează din ce în ce mai mulți asistenți mecanici și electrici pentru gospodine. Unul dintre acești asistenți este multicooker-ul. Acum este în aproape fiecare casă. Dar este chiar așa de bun acest asistent? Fiecare lucru are propriile sale puncte forte și puncte slabe. Să încercăm să analizăm mai detaliat avantajele și dezavantajele multicooker-ului.

Avantajele unui multicooker

Nu sunt chiar puține. Principalele caracteristici pozitive sunt următoarele:

– Cel mai important avantaj al multicooker-ului este că gazda nu trebuie să participe la procesul de gătit. Este necesar doar să pregătiți produsele și să le scufundați într-un bol. Și apoi totul este simplu: selectați programul dorit și începeți procesul. Nu vă mișcați și nu stați ca pe spini – oala va face totul pentru dvs.

– Multe moduri de gătit într-un singur dispozitiv. Puteți găti diverse feluri de mâncare. Gătiți supă, tocană de carne și legume, feluri de mâncare la abur, puteți coaceți o prăjitură etc. Pentru a găti toate aceste feluri de mâncare, nu aveți nevoie de multe echipamente – un multicooker îndeplinește toate aceste funcții.

– Un vas acoperit cu teflon va împiedica arderea alimentelor și datul mâncării în foc

– Să gătești de seara micul dejun? Ușor, datorită pornirii întârziate. Cronometrul de o zi vă permite să încărcați produse, de exemplu, noaptea, iar dispozitivul va începe să gătească dimineața. Sau vice-versa. Dimineața, încărcați tot ce aveți nevoie în bol și setați ora cu o oră înainte de sosirea de la serviciu. Când ajungi acasă, cina va fi gata.

– Menținerea caldă nu va permite preparatului să se răcească dacă nu este liber la sfârșitul procesului de gătit.

– Siguranța joacă un rol important. În timp ce gătiți într-un multicooker, nu vă faceți griji pentru propriile mâini. Nu veți suferi arsuri de la abur și ulei fierbinte.

– Îngrijirea dispozitivului este pe cât de simplă, pe atât de ușoară: trebuie doar să spălați cuva, să curățați capacul și să scurgeți condensul.

– Consumul electric redus. Astfel de fleacuri ajută și la salvarea bugetului familiei.

Dezavantajele unui multicooker

Fiecare invenție, oricât de utilă, are și propriile sale caracteristici negative. Multicooker-ele nu fac excepție. Dezavantajele acestora includ:

– Locație necesară lângă o priză. Cablul unui multicooker este destul de scurt, așa că trebuie să eliberați un loc pe masă. Dezavantajul acestui articol poate fi numit pentru bucătăriile mici.

– Un multicooker poate fi comparat cu un profesor multidisciplinar: poate face multe, dar are o cunoaștere destul de superficiala a fiecarui subiect. Un multicooker, cu un număr mare de funcții, poate găti doar mâncăruri standard. Nu va trebui să vă așteptați la capodopere culinare de la ea.

– Numai un fel de mâncare poate fi gătit în același timp. Numărul maxim de garnituri și fripturi va fi gata în același timp. Prin urmare, pentru a găti diverse feluri de mâncare, va trebui să folosiți aragazul sau să vă alocați mai mult timp.

– Un timp lung de gătit este un alt dezavantaj. Dar, în același timp, timpul tău nu va fi cel irosit. Deci, în ce măsură este un defect?

– Unele feluri de mâncare trebuie încă amestecate. Din păcate, o astfel de funcție nu este furnizată.

– Când mâncarea este gata, capacul rămâne închis și condensul de la unele modele poate intra în cuva multicooker-ului. Dar dacă deschideți capacul, mâncarea se va răci.

– Prețul poate fi trecut și el la dezavantaje. Dispozitivele bogate în funcții sunt destul de scumpe. Modelele de buget conțin un minim de funcții care pot fi necesare.

– Acoperirea cu teflon este foarte ușor de deteriorat. Când se întâmplă acest lucru, bolul poate fi aruncat imediat, iar găsirea unuia nou potrivit modelului dumneavoastră de multicooker nu este atât de simplă.

Foto: Alyson Mcphee/Unsplash