Noi proteste antiguvernamentale în București și mai multe orașe din țară

UPDATE 22:00: În Piața Victoriei mai sunt câteva persoane. Protestul s-a încheiat și traficul s-a reluat.

UPDATE 21:20: Protestatarii încep să plece din Piața Victoriei. Mai sunt în jur de 4 000 de oameni.

UPDATE 20:30: Numărul protestatarilor se apropie de 7.000.

UPDATE 20:00:  Sunt aproximativ 5.000 de oameni în Piața Victoriei. Sunt proteste și în Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Tg. Mureș și Pitești.

UPDATE 19:15: Aproximativ 2 000 de oameni în Piața Victoriei. Lumea continuă să vină în număr mare. A fost blocat traficul dinspre bulevardul Aviatorilor spre bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei. Lumea scandează „Trădătorii!”, „PSD, ciuma roșie” sau „Fără penali!”. Sunt proteste și în orașele din țară. La Sibiu protestează câteva zeci de persoane.

UPDATE 19:00: Reacție din partea lui Klaus Iohannis la protestele din Piața Victoriei: „Bănuiesc că oamenii sunt în stradă pentru că sunt nemulțumiți. Mesajul meu pentru ei este unul foarte clar. Este importantă atitudinea civică, pentru a-i readuce pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ.”

UPDATE 18:40: Mulțimea a intrat peste steagul pictat în mijlocul pieței. Oamenii sunt înconjurați constant de cordonul de jandarmi.

UPDATE 18:30: Tensiuni între protestatari și jandarmi. În mijlocul pieței este pictat un imens steag al Uniunii Europene. Oamenii au ocupat carosabilul spre Muzeul Antipa.  Oamenii scandează „Hoții” și „Demisia”. Sunt peste 1.000 de oamenii în piață.

Știrea inițială: Un nou protest faţă de coaliţia de guvernare este anunţat în această seară începând ora 18 în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Pe Facebook, mii de oameni şi-au anunţat prezenţa. Protestatarii iau în calcul inclusiv posibilitatea de a pleca în marş spre sediile PSD şi TVR.

Manifestaţii asemănătoare sunt programate şi în alte oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora.

Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de instituţiile politice.

De asemenea, organizatorii protestului considera că actuala putere îndepărtează România de standardele europene şi democratice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS