Confidenţialitate


Comitetul Nobel recompensează pionieratul lui Richard H. Thaler în economie comportamentală


Comitetul Nobel recompensează pionieratul lui Richard H. Thaler în economie comportamentală

Premiul Nobel pentru Economie i-a fost atribuit, luni, americanului Richard H. Thaler pentru activitatea sa în domeniul economiei comportamentale.

Academia Suedeză îi răsplăteşte acestuia eforturile pentru înţelegerea “psihologiei economiei”.

Nobelul pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte distincţii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

În valoare de nouă milioane de coroane suedeze (1,10 milioane de dolari) fiecare, premiile vor fi înmânate într-o ceremonie care va avea loc la Oslo la 10 decembrie.

Sezonul 2017 a ajuns la final.

Premiul Nobel pentru Pace a revenit Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), o coaliţie de organizaţii civice care acţionează pentru promovarea aderării şi implementării depline a Tratatului de interzicere a armelor nucleare.

Scriitorul britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro este laureatul premiului Nobel pentru Literatură pe 2017. În justificarea alegerii, Academia Suedeză susţine că a apreciat romanele „de mare forţă emoţională în care a dezvăluit abisul din spatele simţului iluzoriu al conectării noastre cu lumea”.

Premiul Nobel pentru Fizică este împărțit de fizicianul german Rainer Weiss și cercetătorii americani Barry C. Barish și Kip S Thorne, pentru detectarea undelor gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein în 1916, în celebra sa Teorie a Relativității Generale, precum și pentru conceperea și perfecționarea detectoarelor de unde gravitaționale.

Premiul Nobel pentru Chimie a fost atribuit miercuri cercetătorilor Jacques Dubochet, Joachim Frank și Richard Henderson „pentru dezvoltarea crio-microscopiei electronice (cryo-EM) pentru determinarea structurii moleculelor vii în imagini de înaltă rezoluție, conform Comitetului Nobel din Stockholm. Activitatea lor în domeniu va face posibilă, în curând, obținerea unor imagini de detaliu ale mașinăriilor intime și complexe ale vieții la rezoluții atomice.

Cercetătorii Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young au câştigat premiul Nobel pentru Medicină graţie „descoperirilor privind mecanismele moleculare în controlul ritmului circadian”, elucidând modul de funcţionare a ceasului biologic.


Ultimele stiri
Prezenţa a doi urşi, semnalată în localitatea Moroeni prin RO-ALERT

Brigada Rutieră: Restricţii temporare de trafic în Pasajul Băneasa, în noaptea de sâmbătă

Reformarea companiilor de stat, parte din pachetul doi de măsuri prezentat de premierul Ilie Bolojan. Indicatori noi de…

Plan până în 2040, în dezbatere publică: București, capitala „verde” cu aer mai curat, transport eficient și reciclare…

Ministrul Energiei anunță că renunță la 20 la sută din salariul lunar. Bogdan Ivan le cere directorilor companiilor…

Costin Curelea a fost numit selecționer la naționala de fotbal U21 chiar de ziua lui | AUDIO

Coolinaria: Fructe coapte cu specialitati de branza ILE DE FRANCE – un aperitiv perfect pentru vara, elegant si…

Rata anuală a inflaţiei se apropie de 6 la sută | AUDIO

Sindicaliştii de la Apele Române protestează, vineri, în faţa Ministerului Mediului

Sindicatele din învățământ: Măsurile care vizează învăţământul preuniversitar vor conduce la haos



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.