Confidenţialitate

Câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură a crezut că este o farsă când a fost anunțat | AUDIO

Câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul Abdulrazak Gurnah, a crezut că este o farsă în momentul în care cineva l-a sunat să îi spună că a obținut prestigiosul premiu.

Într-un interviu acordat BBC, scriitorul a vorbit despre acest moment și despre munca sa.

Scriitorul a povestit că tocmai își pregătea o ceașcă de ceai, în momentul în care a fost sunat de o persoană care s-a prezentat a fi de la Comitetul Nobel din Stokholm.

Pleacă de aici! Râzi de mine? Lasă-mă în pace! a reacționat Abulrazak Gurnah care a fost convins în cele din urmă să nu închidă telefonul. În interviul acordat BBC, romancierul tanzanian a mărturisit că, prin cărțile sale, nu vrea nepărat să schimbe ceva.

Când scrii, o faci la capacitatea maximă a înțelegerii și a capacității tale, încercând să aduci plăcere”, a spus scriitorul în vârstă de 72 de ani.

Născut în Tanzania, el trăiește în prezent în Anglia. A scris 10 romane, majoritatea despre efectele colonialismului și soarta refugiaților. Romanul publicat în 1994, ‘’Paradisul’’, despre povestea unui băiat născut în Tanzania, a câștigat premiul Booker și i-a adus recunoașterea ca romancier. Cărțile sale nu sunt încă traduse în limba română, dar se găsesc în varianta originală, în limba engleză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță