Confidenţialitate

Nicușor Dan spune că majorarea salariilor primarilor „nu este oportună”. Vrea în schimb ca directorii din primării să primească mai mulți bani | AUDIO

Majorarea salariilor primarilor nu este oportună, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El se plânge însă că directorii din primării au salarii mici comparativ cu cele din privat.

Nicușor Dan consideră că e nevoie de o modificare a legii salarizării unitare care să repare acest aspect:

„Dacă trebuiau sau nu mărite salariile eu consider că nu e oportun pentru acest moment. Pe de altă parte însă avem o problemă, pe pozițiile de execuție salariile din interiorul autorităților locale sunt mai bune decât cele din privat și poate nemeritat mai bune. În ceea ce privește salariile pozițiilor de director, ele sunt mult mai mici decât în piață, nu o să-ți vină un director de investiții care câștigă în privat 5.000 de euro, 6.000 de euro, nu o să-ți vină pe un salariu de 2.500 de euro. Pe poziția asta și pe încă 5-6-10 poziții importante pe care tu ai vrea să aduci din piață ce este mai bun n-o să reușești niciodată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, de la 1 noiembrie, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor avea salarii mai mari, așa a decis, ieri, Camera Deputaților.

Primarul General al Capitalei, de exemplu, va încasa lunar aproape 13 mii 500 de lei net, adică cu aproape 1300 de lei mai mult decât în prezent.

Primarul unui municipiu reședință de județ va avea peste 12 mii de lei lunar, primarul unui oraș va primi peste 10 mii de lei net, iar un primar de comună va avea un salariu net de peste 8000 de lei.

USR a anunțat că va ataca la Curtea COnstituțională acest proiect de lege.

Citește și: Cristian Ghinea, despre majorarea salariilor pentru aleșii locali: „Se creează o și mai mare discrepanță între salarizarea la privat și la public” | VIDEO

Foto: Inquam Photos / George Călin