Confidenţialitate

Camera Deputaților a votat majorarea veniturilor pentru aleșii locali | AUDIO

Salarii mai mari pentru primari, viceprimari și șefi de Consilii Județene. Camera Deputaților a votat în urmă cu puțin timp majorarea veniturilor pentru aleșii locali, cu 168 de voturi pentru. În forma sa inițială, proiectul includea creșteri si pentru ceilalți demnitari.

Deputatul Alin Apostol, de la USR, a anunțat că partidul său va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege. Tot USR-ul susține că majorările sunt între 1.600 și 1.900 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„26% din angajați câștigă salariul minim pe economie. Un salariat din administrația publică locală are o medie salarială de 6338 de lei. Ați votat pentru voi și ai voștri. O parte însemnată dintre ei vă aduc voturile în fiecare alegere electorală. USR va ataca la CCR această propunere legislativă”, a spus Alin Apostol, deputat USR.

Pe de altă parte, deputatul PSD Alfred Simonis a acuzat opoziția că încearcă să provoace un scandal nejustificat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am senzația că opoziția încearcă să facă un mare scandal astfel încât oamenii să nu mai înțeleagă nimic pentru că așa, amestecându-le pe toate și urlând și-n stânga și-n dreapta, s-ar putea să nu se mai îneleagă ce se întâmplă azi. Parlamentarii au fost eliminați din legea care prevedea majorări ale indemnizațiilor acestora”, a spus Alfred Simonis, deputat PSD.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Scandal la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Parlamentarii promit că renunță la creșterea salariilor pentru ei, nu și pentru aleșii locali | AUDIO