Nicuşor Dan: Nu se impune, în acest moment, carantinarea Bucureştiului

Primarul general al Capitalei a declarat, marţi seară, că la acest moment nu se impune carantinarea Bucureştiului.

„Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu a declarat, la Europa FM, că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Potrivit acestuia, secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

„Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, ne-a declarat Vlad Voiculescu.

La București, s-a înregistrat, marți, un record negativ de aproape 2.000 de infecții cu SARS-CoV-2, aproximativ o treime dintre cazurile nou depistate în toată țara. Luni, s-au înregistrat peste 1.800 de cazuri în Capitală.

Însă, atrage atenția medicul Octavian Jurma, cifrele din București ar trebui luate la pachet cu cele din Ilfov, județ care înconjoară Capitala, unde se află localități în carantină și din care vin zilnic sute de mii de oameni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS