Confidenţialitate

Medicii avertizează că numărul cazurilor COVID din București și Ilfov trebuie calculate împreună | AUDIO

Record de cazuri COVID în Capitală, unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ o treime din cazurile nou depistate, adică aproape două mii.

Totuși, atrage atenția medicul Octavian Jurma, cifrele din București ar trebui luate la pachet cu cele din Ilfov, județ care înconjoară Capitala, unde se află localități în carantină și din care vin zilnic sute de mii de oameni.

În București, nici măcar această perioadă nu a reușit să producă decât o prăbușire din aceasta artificială a cazurilor, care au revenit cu violență. (…)

București-Ilfov poate produce, ca regiune, poate produce numere care au îngenuncheat România după alegerile din septembrie. Nu ne putem permite să pierdem Capitala. Este un centru vital din toate punctele de vedere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Criza coronavirus i-a amploare în Regiunea Bucuresti Ilfov și pentru că autoritățile nu vorbesc cu locuitorii, spune medicul Octavian Jurma.

Nici nu ar avea cine, adaugă epidemiologul de vreme ce viceprimarul responsabil de sănătate nici măcar nu a fost învestit la o lună și 10 zile de la alegerile locale.

Viceprimarul care este însărcinat cu partea de sănătate nu este încă în funcție. Cine comunică pe partea de Covid în București? Absolut nimeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să vorbească atât cu prefectul capitalei care poate convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, cât și cu directorul DSP. Niciunul dintre ei nu a răspuns.

Pentru că în București nu este niciun loc liber la ATI, patru pacienți cu Covid, aflați în stare gravă, sunt transferați astăzi cu un avion Spartan al Forțelor Aeriene Române din Capitală în spitale din Moldova.