Confidenţialitate

Nicușor Dan, despre când se stabilește prețul unei gigacalorii în București pentru 2021. Care este suma estimată de primarul Capitalei

Gigacaloria în București va costa cu peste 100 de lei mai mult anul acesta, estimează primarul general, Nicușor Dan, invitat în emisiunea Deșteptarea României la Europa FM.

Abia pe 1 noiembrie, ANRE va stabili un preț pentru gigacalorie în Capitală, iar Consiliul general va anunța cât din prețul gigacaloriei va suporta Primăria prin subvenție:

„În acest moment, ELCEN-ul ne vinde gigacaloria cu 205-210 lei, acesta este prețul de producție al gigacaloriei. Prețul de producție plus transport până la scara de bloc este 490 de lei, iar din bucureștenii plătesc 164 de lei și restul de 325 sunt plătiți de Primărie”, a spus Nicușor Dan.

În acest moment, ELCEN ne vinde gigacaloria cu 205 lei, prețul de producție plus transport până la scara blocului este 490 de lei. Din această sumă, bucureștenii plătesc 164 de lei și restul de 325 sunt plătiți de Primărie.

Estimarea e ca anul acesta prețul total al gigacaloriei va fi de 600 de lei. La 1 noiembrie ANRE va anunța care va fi prețul și apoi Consiliul General va decide cât va fi subvenția.

Citește și: Nicușor Dan, la Europa FM, despre problemele Pasajului Ciurel. Ce planuri are primarul Capitalei pentru traficul din București. VIDEO.