Confidenţialitate

Nicușor Constantinescu va fi audiat prin videoconferință

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, va fi audiat prin videoconferință din penitenciar, în dosarul privind perdelele forestiere. El este arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal și se află în Penitenciarul-Spital Poarta Albă.

 

Măsura a fost luată după ce la termenul de la Curtea de Apel București în procesul perdelelor forestiere, fostul șef al Consiliului Județean Constanța nu s-a prezentat, apărătorii susținând că nu este deplasabil. În plus, judecătoarea din acest caz va transmite o solicitare la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă pentru a se comunica instanței dacă spusele avocaților se adeveresc.

Termenul la  care Nicușor Constantinescu va fi audiat prin sistem videoconferință a fost stabilit pentru data de 2 iunie, iar după acastă dată procesul va intra în faza dezbaterilor.

Amintim, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată în acest dosar alături de alți zece funcționari publici locali, toți fiind acuzați că au constituit un grup infracțional organizat. Aceștia sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de 30 de milioane de lei Consiliului Județean și unul de 1,3 milioane de lei statului român, prin mai multe proiecte realizate doar pe hârtie, constând în special în lucrări de împădurire.

În acest dosar, Nicușor Constantinescu e acuzat și de abuz în serviciu și spălare de bani.