Confidenţialitate

New York: Angajații din sectorul privat vor putea merge la muncă doar dacă sunt vaccinați

Luni, 6 decembrie 2021, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat că angajații din sectorul privat vor putea merge la muncă doar dacă sunt vaccinați.

Vaccinarea obligatorie în rândul angajaților din mediul privat va intra în vigoare pe 27 decembrie 2021, iar scopul este prevenirea creșterii numărului de cazuri COVID-19, mai ales în perioada sărbătorilor și în sezonul rece, a spus Bill de Blasio în cadrul emisiunii „Morning Joe” de la MSNBC, scrie Associated Press.

În New York am stabilit să impunem măsuri preventive pentru a stopa creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus”, a spus de Blasio.

„Tot sectorul privat se va supune acestei reguli de vaccinare obligatorie de la 27 decembrie”, a mai spus primarul New York-ului.

Vaccinarea este obligatorie, în acest moment, în spitalele și centrele sociale, dar și pentru angajații de la stat – inclusiv profesorii, polițiștii și pompierii din New York, iar săptămâna trecută a fost anunțată și vaccinarea obligatorie pentru angajații din școlile private și religioase.

Sursa foto: Unsplash / Mat Napo

Citește și: Marcel Ciolacu, în Parlament: Eu nu susțin vaccinarea obligatorie dar am dreptul în primul rând la viață | AUDIO