Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, în Parlament: Eu nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viață | AUDIO

Nu susțin vaccinarea obligatorie, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Președintele PSD spune însă că are dreptul la viață și i-a cerut senatoarei Diana Șoșoacă să poarte mască în plenul Parlamentului pentru a-i proteja acest drept.

Declarația a fost făcută luni, la ședința solemn dedicată împlinirii a 30 de ani de la adoptarea actualei Constituții:

„Eu nu susțin vaccinarea obligatorie dar am dreptul în primul rând la viață. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască sau să mă protejați să nu mă îmbolnăviți. Dreptul meu la viață și dreptul oricărui român nu se negociază, doamnă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatoarea Diana Șoșoacă este apostrofată permanent de către parlamentari pentru că refuză să poarte mască în timpul ședințelor de plen.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat, este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament, de către președinte și Guvern și rog aici reprezentantul Curții Constituționale să aibă mai mult curaj, așa cum a avut în decizia 457/2020 punctul 68, în care au menționat că starea de alertă încalcă statul de drept.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie-Haranguș

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Surse: Pensiile speciale pentru primari, viceprimari, șefi și vicepreședinți de CJ-uri ar putea fi amânate din nou | AUDIO