Netta Barzilai, câștigătoarea Eurovision 2018, a spart trofeul

Netta Barzilai, câștigătoarea Eurovision 2018, a primit cu emoții trofeul realizat din sticlă și l-a scăpat din mâini, astfel încât organizatorii au recurs la o dublură a acestuia, pentru a putea încheia showul de sâmbătă noapte și a continua programul stabilit pentru câștigătoare.

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Clasamentul s-a schimbat însă după ce s-au adăugat voturile telespectatorilor.

Israel a primit un total 529 de puncte, pe locul doi s-a clasat Cipru (436 de puncte), iar pe trei Austria (342 de puncte).

Jon Ola Sand, Executive Supervisor al Eurovision, i-a adus artistei un nou trofeu la scurt timp după ce l-a spart pe cel original, primit de la Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision 2017.

Incidentul este confirmat de reprezentanții EBU chiar pe site-ul oficial al competiției, eurovision.tv.

Pe canalul de YouTube al Eurovision, melodia Nettei a devenit cel mai vizionat clip din istoria concursului, cu peste 25 de milioane de vizualizări în primele două luni. După anunțarea rezultatelor finalei Eurovision 2018, clipul Netta – ”Toy” a ajuns la peste 30.000.000 de vizualizări, la care se mai adaugă cele pentru înregistrările din semifinală și finală, dar și cele de pe canalele de YouTube ale artistei.

Este pentru a patra oară când Israelul câștigă Eurovisionul. Premierul Benjamin Netanyahu i-a transmis artistei, la scurt timp după câștigarea finalei Eurovision 2018, că “este cel mai bun ambasador al Israelului”.

Netta Barzilai a câștigat Eurovision 2018 cu piesa ”Toy”. Israel a câștigat Eurovision Song Contest doi ani la rând, în 1978 și 1979, apoi în 1998, cu Dana International, o artistă transgender, care s-a născut băiat, iar la 13 ani a decis că își continuă viața ca fată.

Netta Barzilai s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în orașul Hod HaSharon. Pentru o perioadă scurtă, de doar patru luni, a locuit împreună cu familia ei în Nigeria, pentru ca apoi să revină în Israel, în orașul natal, unde locuiește și azi.

FOTO: Andres Putting/ EBU/ Eurovision.tv

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS