Netta – Toy

Artist:
Netta
Titlu:
Toy

Cu această piesă, Netta, reprezentanta Israelului la Eurovision, a câştigat marele trofeu în 2018.
Netta Barzilai s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în orașul Hod HaSharon. Pentru o perioadă scurtă, de doar patru luni, a locuit împreună cu familia ei în Nigeria, pentru ca apoi să revină în Israel, în orașul natal, unde locuiește și azi.

Netta Barzilai a primit cu emoții trofeul realizat din sticlă și l-a scăpat din mâini, astfel încât organizatorii au recurs la o variantă de siguranță a acestuia pentru a putea încheia showul.

Pe canalul de YouTube al Eurovision, melodia Nettei a devenit cel mai vizionat clip din istoria concursului, cu peste 25 de milioane de vizualizări în primele două luni. După anunțarea rezultatelor finalei Eurovision 2018, clipul Netta – ”Toy” a ajuns la peste 30.000.000 de vizualizări, la care se mai adaugă cele pentru înregistrările din semifinală și finală, dar și cele de pe canalele de YouTube ale artistei.

A fost pentru a patra oară când Israelul câștigă Eurovisionul. Premierul Benjamin Netanyahu i-a transmis artistei, la scurt timp după câștigarea finalei Eurovision 2018, că “este cel mai bun ambasador al Israelului”.