Israel câștigă Eurovision 2018

Israel câștigă Eurovision 2018 cu 529 de puncte, Netta fiind favorita publicului conform rezultatelor de la televoting. Versurile piesei ”Toy” transmit un mesaj puternic de acceptare a diferențelor dintre oameni – ”Uită-te la mine/ Sunt o ființă frumoasă / Nu-mi pasă de teoriile voastre moderne (…) Hei, cred că ați uitat care-s regulile jocului”, cântă Netta Barzilai la începutul piesei care a câștigat Eurovision 2018.

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Clasamentul s-a schimbat însă după ce s-au adăugat voturile telespectatorilor.

Israel a primit un total 529 de puncte, pe locul doi s-a clasat Cipru (436 de puncte), iar pe trei Austria (342 de puncte).

Netta, reprezentanta Israelului la Eurovision 2018, a câştigat trofeul și aduce astfel competiția în 2019 în această țară. Pe canalul de YouTube al Eurovision, melodia Nettei a devenit cel mai vizionat clip din istoria concursului, cu peste 25 de milioane de vizualizări în primele două luni.

Este pentru a patra oară când Israelul câștigă Eurovisionul.

Israel a câștigat Eurovision Song Contest doi ani la rând, în 1978 și 1979, apoi în 1998, cu Dana International, o artistă transgender, care s-a născut băiat, iar la 13 ani a decis că își continuă viața ca fată.

Netta Barzilai s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în orașul Hod HaSharon. Pentru o perioadă scurtă, de doar patru luni, a locuit împreună cu familia ei în Nigeria, pentru ca apoi să revină în Israel, în orașul natal, unde locuiește și azi.

La scurt timp după ce a primit trofeul Eurovision 2018, Netta l-a scăpat din mâini de emoție, acesta fiind înlocuit rapid de organizatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS