Confidenţialitate

Nelu Tătaru, nemulțumit de conducerea Spitalului Județean Ploiești, ce reclamă lipsa de personal și fluxul mare de pacienți

Ministrul Sănătății este nemulțumit de actuala conducere a Spitalului Județean din Ploiești.

Nelu Tătaru a spus luni, la Digi 24, că, în urma vizitelor sale în spital, a identificat mai multe probleme de organizare și a discutat deja cu noua conducere a Consiliului Județean Prahova ca actualul manager să fie înlocuit.

Reacția ministrului vine după ce mai mulți pacienți au fost nevoiți să aștepte în ploaie, în curtea spitalului, pentru triajul epidemiologic.

Contactat de Europa FM, managerul Sebastian Constantin Toma a spus că încearcă să găsească soluții la toate problemele.

Nu vrea să comenteze decizia Ministerului Sănătății, dar spune că o va respecta.

Directorul medical al Spitalului Județean Prahova, Andrei Ilinca a spus la Europa FM că, în această perioadă se confruntă cu un număr foarte mare de bolnavi, iar medicii nu mai fac față.

La Terapie Intensivă, locurile se ocupă imediat – a precizat acesta.

Ne confruntăm cu un flux mare de pacienți pozitiv, a căror gravitate a crescut progresiv. La ATI nu sunt locuri, iar orice lco care apare se ocupă într-un sfert de oră. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Andrei Ilinca spune că deși la Spitalul de Urgență din Ploiești au fost detașați medici, este în continuare nevoie de personal pentru Unitatea de Primiri Urgente și ATI:

În cadrul UPU avem nouă medici urgentiști dintr-un necesar de 24. Dintre cei nouă, doi sunt internați cu COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești deservește atât bolnavi de COVID-19, cât și persoane care au și alte afecțiuni.