Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR au intrat în impas și se reiau duminică | AUDIO

PNL, USR-PLUS și UDMR vor relua mâine  negocierile după ce discuțiile de astăzi s-au încheiat fără un rezultat, după aproape șase ore. Mărul discordiei: principalele trei funcții în stat: șefia Guvernului, a Senatului și a Camerei Deputaților.

Negocierile au ajuns în impas după ce, la scurt timp de la debutul discuțiilor, s-au conturat două tabere: pe de o parte PNL, iar de cealaltă parte USR Plus și UDMR.

PNL, principalul partid al viitoarei coaliții, a cerut ca negocierile să pornească de la acceptarea faptului că liberalilor trebuie să le revină atât funcția de premier, pentru Florin Cîțu, cât și cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban.

USR PLUS și UDMR au refuzat acest aranjament și au cerut insistent ca cele trei funcții să intre în negocieri și să fie împărțite echitabil între cele trei partide care vor forma coaliția: șefia Guvernului – la PNL, șefia Camerei – la USR PLUS și, eventual, șefia Senatului la UDMR.

Progrese s-au înregistrat însă la discuțiile privind programul de guvernare, unde PNL, USR Plus și UDMR au bătut palma pe capitolul Digitalizare

Negocierile au avut loc la o vilă de protocol din nordul Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS