Confidenţialitate

Cele 5 imagini realizate de telescopul James Webb, dezvăluite de NASA în cadrul unei conferințe online | FOTO

NASA a prezentat marți, într-o conferință online, primele imagini realizate de telescopul spațial James Webb. În noaptea de luni spre marți, NASA a publicat prima fotografie realizată de telescopul spațial James Webb. Aceasta reprezintă cea mai profundă imagine de până acum a Universului, conform decarațiilor cercetătorilor de la NASA. Joe Biden a declarat că este „un moment istoric pentru știință și tehnologie”. Cercetătorii au prezentat marți și alte 4 fotografii realizate de telescopul spațial James Webb.

Nebuloasa Carina, o altă imagine realizat de telescopul spațial James Webb

NASA a prezentat și o imagine cu nebuloasa Carina. Este vorba despre un nor gazos care se află la o distanță aproximativă de peste 7.500 de ani lumină de noi.

Sursa foto: NASA

NASA a publicat imaginea unei planete din afara sistemului nostru solar

O altă imagine prezentată de NASA în cursul conferinței de marți a fost cea a unei planete din afara sistemului nostru solar.

Planeta este denumită WASP-96b.

Sursa foto: NASA

NASA a publicat alte două imagini realizate de telescopul spațial James Webb

Este vorba despre două fotografii cu Nebuloasa Southern Ring și o fotografie cu grupul de galaxii „Cvintetul lui Stephan”.

Sursa foto: NASA

NASA a prezentat prima imagine realizată de telescopul spațial James Webb în cadrul unei conferințe de informare la Casa Albă

Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că telescopul James Webb reprezintă modul în care America conduce lumea.

Sursa foto: NASA

Urmărește LIVE conferința NASA

Sursa colaj foto: NASA

Citește și: Biden, după ce NASA a dezvăluit cea mai clară imagine a Universului: Telescopul Webb reprezintă modul în care America conduce lumea | VIDEO