Confidenţialitate

Biden, după ce NASA a dezvăluit cea mai clară imagine a Universului: Telescopul Webb reprezintă modul în care America conduce lumea | VIDEO

Telescopul spațial James Webb a realizat prima fotografie color, în profunzime, a Universului. Este cea mai clară imagine cosmică din toate timpurile, spun specialiștii de la NASA. Fotografia i-a fost prezentată președintelui Statelor Unite ale Americii – Joe Biden – într-o conferință de informare la Casa Albă. „Un moment istoric pentru știință și tehnologie”, a declarat Joe Biden.

„Azi este o zi istorică. […] Cu 6 luni și jumătate în urmă a fost lansată o rachetă de aici, de pe Pământ – cel mai puternic și cel mai nou telescop, care poate cerceta Universul în profunzime, a pornit într-o călătorie către Cosmos”, a spus Joe Biden.

Joe Biden a prezentat telescopul spațial James Webb ca pe o fereastră către istoria Universului: „Iar azi putem vedea și noi prima rază de lumină care pătrunde prin această fereastră. Lumină provenită de la alte lumi, de la stele care se află foarte, foarte departe de noi. Este uimitor pentru mine”.

Sursa foto: NASA

Joe Biden: „Telescopul acesta reprezintă modul în care America conduce lumea”

„Mâine, când vor fi prezentate fotografiile, va fi un moment istoric pentru știință, astronomie, tehnologie, explorarea spațiului, pentru toată lumea.

Telescopul acesta reprezintă modul în care America conduce lumea: nu prin exemplul puterii, ci prin puterea exemplului nostru”, a subliniat Joe Biden.

Joe Biden: „America poate merge acolo unde nimeni nu a mers niciodată”

„Un parteneriat care simbolizează spiritul neobosit al ingeniozității americanilor. Demonstrează ce putem obține și ce putem realiza, cât de mult putem descoperi. Nu este vorba doar despre un spațiu îndepărtat, ci despre propria noastră planetă și climatul în care trăim. Tocmai de accea Guvernul Federal trebuie să investească în știință și tehnologie mai mult decât a făcut-o până acum”, a adăugat Biden.

„Aceste imagini le vor aminti tuturor din lume că America poate să facă lucruri mari; le vor aminti americanilor, în special copiilor, că nu există nimic din ce nu putem face. Putem merge acolo unde nu a mers nimeni niciodată. America se definește printr-un singur cuvânt: posibilitate. Vreau să mulțumesc echipei NASA că a arătat cine suntem, cine suntem noi ca națiune”, a încheiat președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Sursa colaj foto: YouTube – The White House / NASA

Citește și: Premieră la NASA: Cea mai clară imagine a Universului, realizată de telescopul spațial James Webb | VIDEO