Muzicienii Filarmonicii din Cluj nu au fost în China și sunt sănătoși

Filarmonica de Stat ”Transilvania” din Cluj susține că muzicienii săi nu au călătorit în China în cadrul unui turneu și infirmă știrea că ar fi posibili purtători ai coronavirusului.

Asta după ce directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a spus că doi artişti din Cluj sunt izolaţi la domiciliu pentru 14 zile, după ce s-au întors din China, iar dacă vor avea simptome de febră sau tuse, cei doi vor fi transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Nu ar fi vorba însă despre angajaţi ai Filarmonicii „Transilvania” sau ai Operei Naţionale Române, ci de un student instrumentist şi de fost angajat al Operei Maghiare, acum pensionar.

Amintim, 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timişoara vor sta acasă 10 zile, preventiv, după întoarcerea din China, unde au cântat şi în oraşul Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus.

În turneul respectiv au mai mers trei angajați ai Operei din Timişoara, iar restul până la 45 au fost alte oraşe din ţară.

Zece oraşe din China au fost puse în carantină de autorităţi, pentru opri răspândirea noului virus care până în acest moment a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS