Muzica trupei Coldplay, un bun somnifer (Video)

Trupa Coldplay s-a clasat pe prima poziţie într-un top inedit al artiştilor a căror muzică acţionează asupra ascultătorilor ca un somnifer.

O arată un sondaj organizat recent în Marea Britanie de un lanţ hotelier şi mai include nume sonore în primele 10 poziţii: Barry White, Snow Patrol dar şi Mozart.
84% dintre cei care au participat la sondaj au spus că muzica reprezintă felul lor preferat de a se relaxa atunci când merg la culcare.

Muzica lentă, relaxantă, ascultată înainte de culcare conduce la o serie de beneficii privind somnul: dormim mai mult, ne trezim noaptea mai rar şi important, adormim mai repede, explică un expert de la Edinburgh Sleep Centre din Marea Britanie.

10% dintre participanţi au visat frumos după ce au ascultat muzică înainte de a adormi.

În clasament se mai află şi trupa Radiohead.

În schimb, grupul Eurythmics, celebru în anii ’80 pentru hitul ‘Sweet Dreams’ nu apare în acest top inedit.

#!– exec_prerender Extension(call=’htmlwidget’ action=’showHtml’ cod_html=’ <object width=’530′ height=’422′><param name=’movie’ value=’http://www.youtube.com/v/XbI1FpLd4Vk?fs=1&amp;hl=en_US’></param><param name=’allowFullScreen’ value=’true’></param><param name=’allowscriptaccess’ value=’always’></param><embed src=’http://www.youtube.com/v/XbI1FpLd4Vk?fs=1&amp;hl=en_US’ type=’application/x-shockwave-flash’ allowscriptaccess=’always’ allowfullscreen=’true’ width=’530′ height=’422′></embed></object> ‘) #