MTS amînă alegerile de la FR Tenis

Ministerul Tineretului și Sportului a anulat Adunarea Generală a federației române de tenis din data de 6 aprilie și a dispus totodată efectuarea unui control privind activitatea forului.

MTS a luat aceste decizii după ce două cluburi au contestat organizarea Adunării Generale, în cadrul căreia ar fi trebuit să aibă loc alegeri pentru funcțiile de conducere ale FRT. La un control efectuat în 3 și 4 aprilie, reprezentanții ministerului au stabilit că federația de tenis nu poate proba cu documente numărul de structuri care figurează în evidența sa.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că l-a primit în audiență pe Marius Vecerdea, unul dintre contestatari. Dunca spune că a emis ordinul de anulare a Adunării Generale pentru a clarifica o situație care generează conflicte și afectează tenisul românesc.

Marius Vecerdea este finul și antrenorul de tenis al președintelui Klaus Ioannis. În 2015 el a cerut revocarea Comitetului Director al FRT și i-a acuzat pe membrii conducerii, inclusiv pe președintele George Cosac, de management defectuos, promisiuni nerespectate și lipsă de transparență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS